Dr. Halász Barbara egyéni ügyvéd, biztosítási szakjogász


e-mail:
drhalaszbarbara@gmail.com

telefonszám:
0630/944-2125


Kártérítés


Közlekedési balesetek

Közlekedési balesetekben személyi sérülést szenvedett gyalogos / motoros / kerékpáros / gépjármű utasa vagy vezetője, kártérítési igénnyel fordulhat a balesetet okozója, illetve annak felelősségbiztosítója felé.
A gépjárművekre kötött kötelező felelősség biztosítás fedezi a balesetéből eredő, a károsultakat érintő vagyoni és nem vagyoni károkat. A kárigény nagysága illetve a megítélt kártérítés igen széles skálán mozoghat. Ezen kárigények megfogalmazásában, érvényesítésében állok Ügyfeleim rendelkezésére.

Ingó, ingatlan károk

A magyar háztartások, vállalkozások nem fektetnek megfelelő hangsúlyt ingóságuk, ingatlanuk biztosítására. Számos esetben pénz és ingatlan nélkül maradnak azok, akiknek leég a háza, csőtörés, árvíz esetén beázik az ingatlanuk, esetleg kirabolják őket. Ezekre a biztosítási eseményekre nyújt fedezetet a lakás/ ingatlan/ ingóság/ vállalkozások berendezésére szolgáló biztosítás.

Sokan nem tudják érvényesíteni a kárukat a károkozóval (betörő, rabló, gyermek, háziállat, szomszéd) szemben. Esetleg nem is tudnak róla, hogy ha a szomszéd kutyája /macskája okozza a kárt, milyen lehetőségük van káruk megtérítésére. Számos esetben hallani arról, hogy a szomszéd gyermeke biciklizés közben összetörte gépjárművüket. Amennyiben nem tudja, hogyan érvényesítse jogát, hívjon bizalommal!

Amennyiben Ön megfogalmazta kárigényét egy biztosító társaság felé, a kárrendezés kapcsán azonban nem az Ön által elvárt korrekt feltételek szerint kapott kártérítést, úgy vegye igénybe szaktudásomat és munkámat!

Amennyiben Ön segítséget kér a kárigényének megfogalmazásához, még a kárjelentés előtt, azzal elkerülheti az esetleges tisztázatlan körülményekből adódó, a kárkifizetéssel kapcsolatos huzavonát.

Munkahelyi balesetek

Kevesen tudják, hogy ha a munkavállaló munkavégzés közben szenved balesetet, a munkáltató kártérítési kötelezettséggel tartozik, s a munkavállaló teljes vagyoni és nem vagyoni kárának megtérítésére köteles a munka törvénykönyve szerint.

Ma már egyre több munkáltató köt felelősségbiztosítást ezekre az esetekre, ilyenkor pedig a munkáltató helyett a biztosító téríti meg a munkavállaló kárát. Míg a gépjármű felelősségbiztosításnál a károsult közvetlenül fordulhat a felelősségbiztosítóhoz, addig a munkáltatói felelősségbiztosításoknál más a helyzet.


Ha Ön munkavállaló, és üzemi balesetet szenvedett, és nem tudja, hogyan élhetne munkáltatója felé kártérítési igénnyel, akkor forduljon hozzám bizalommal!
Ha Ön a munkaadó, és előre láthatóan az esetleges balesetekből adódó problémák elkerülése végett jogi tanácsra szorul, lépjen velem kapcsolatba! Munkaadóként arra is figyeljen, hogy a munkabalesetekért való teljes felelősség a vállalkozását, és teljes egzisztenciáját is veszélybe sodorhatja.